Automatic translation:                  
24/09/2008

AAN RUDI, I.V.M. DE DOPDAGEN ...

Rudy, ivm de dopdagen, het is nog ni erg genoeg dat we er nu al 20 moeten gaan doppen, nu gaat er op de vloer een gerucht de ronde dat er nog zouden bijkomen, 4 of 5 erbij en er wordt zelf gesproken over de hele mnd december doppen?? Dit is maar een gerucht maar "waar rook is, is vuur" hebben we al geleerd in het verleden. Nu heb ik een voorstel om het loonverlies een beetje te beperken: Waarom geen maaltijdcheques van een paar euro's als bijpassing op de dopdagen, kost den baas ni veel en wij verliezen ni teveel.

mvg,
Steven

Aan anonymous:
Deze datum is een datum van de Directie en verder niet relevant. Men zal onderhandelen en tot oplossingen komen of we blijven draaien zoals nu.
Mkg,
Rudi
Aan Kurt:
Dat klopt kameraad. Alle uitbesteding is bevroren en als we iedereen aan het werk willen houden moeten we terug zaken in huis halen, dus ja, met eigen mensen.
Mkg,
Rudi
Aan Frakske:
Beenkingen hebben is geenprobleem kameraad. Alles zomaar op een hoopje gooien wel. We gaan over het aantal dop geen polemiek voeren, dat zal straks blijken op de Ondernemingsraad. Dan zien we gelijk wie het bij het rechte eind heeft. De vorige Ondernemingsraad was inderdaad niet rechtsgeldig en wordt vandaag overgedaan. Men moet met 2/3de aanwezig zijn en dat was niet het geval.
En over het woord samenwerken kan ik alleen zeggen dat dit uit 2 woorden bestaat, namelijk samen en werken.
Iedereen is oud en wijs genoeg om te beslissen wie hij gelooft of niet en ik heb geen enkele behoefte om wie dan ook "de loef af te steken" of andere organisaties in een slecht daglicht te stellen. Wij communiceren wat we te zeggen hebben (meestal zwart op wit) en anderen moeten dat ook doen als ze daar behoefte aan hebben.
Mkg,
Rudi
Vorige week liet men ons geloven dat ze volumes uit Bochum naar hier ging halen, nu zetten ze ginder toch ook blijkbaar het mes er serieus in ?? Slecht nieuws voor onze nachtploeg, me dunkt ....
Rudi, de mensen van de bandenmachine moeten niet meer komen met de nacht vanaf 16 november (door hun baas naar het schijnt gezegd) Wat is hier van aan. Hessenatie wist ook al maanden geleden dat er 20 dagen gedopt werd. En wanneer weten wij wanneer we moeten vershiften...13 november of wa?
@Rudi, Dank voor info! en zoals je schrijft ligt het allemaal wel complexer dan dat wij op de vloer denken.

Is het ook een gerucht dat outsoursing word terug geschroefd, bedoel terug eigen mensen van GM?
ik heb me daar toch enkele bedenkingen, de uitspraak dat de ondernemingsraad van vorige week niet rechtsgeldig zou zijn, en de uitspraak dat er maar 1 stempeldag zou mogen bijkomen, als die baas vorige week zegt ik heb niet genoeg werk er komen 10 dagen bij, dan kun je niet anders dan dat op te volgen.hetgene wel zo is, de geruchtenmolen draait op volle toeren, her en der hoor je steeds nieuwe versies: "er komen nog es 14 dagen bij", "de hele maand december word gestempeld", "volgend jaar 70 tot 100 dagen stempelen" en of dat het een gerucht is of niet in bochum zou men zeer ontevreden zijn omdat zij 34 stempeldagen hebben en wij maar (20)? Wanneer komt er nu eindelijk es een beetje klaarheid in de zaak, want het blijft omtrend verschillende zaken steeds duister en de mensen moeten maar gissen van hoe het nu gaat worden.
nb: ik zie je leuze tijdens de verkiezingen "samen sterk" maar blijkbaar komt hier niet veel van in huis? In plaats van als vakbonden steeds mekaar de loef af te steken zou je beter es samenwerken want dit is broodnodig!
Aan anonymous:
Dat is althans wat er langs managementszijde op tafel ligt. Heb ondertussen met hen contact opgenomen en dat zal zeker zo niet worden doorgevoerd. Vergeet ook niet dat men daar voor de 12 volgende maanden 8% loonsverhoging vraagt.
Mkg,
Rudi
In bochum zouden ze voor volgend jaar al een 4 dagen week invoeren van 30 uur zonder compensatie voor het loonverlies ?
Aan Rik:
Dat ze het altijd allemaal sneller weten en nog correct ook durf ik te betwijfelen. Dat ze de laatste tijd er dikwijls "op" zijn geloof ik wel. En da's op dit moment niet zo moeilijk. Je hoort een "gerucht", doet er 10% bij en als het later niet klopt weet niemand meer dat het ooit verteld is. Komt het wèl uit dan "wist je het".
Het probleem is met onze delegees dat van hen wèl verwacht wordt de 100% correcte info te geven en dat is spijtig genoeg de officiële. Zij/wij en zeker ik kunnen/kan het me niet permitteren om iets te vertellen wat niet correct is. Daarvoor worden onze woorden ook op een "gouden schaaltje" afgewogen en later wordt je er eveneens keihard op afgerekend. Dit is zo en misschien is dat ook maar goed zo.
Mensen hebben behoefte aan een correct verhaal en niks anders. ook al klinkt het misschien niet altijd even leuk. Op het einde van het verhaal zal eerlijkheid altijd beloont worden. Dat hoop ik althans.
Wat betreft je opmerking over GM en lange termijn planning heb je 100% gelijk.
Dat is volgens mijn persoonlijke mening de plaats waar het schoentje wringt. GM is niet in staat in tegenstelling tot andere succesvolle constructeurs om een richting in te slaan en zich daaraan ook te houden. Hoeveel verschillende processen zijn hier ingevoerd en enkele tijd later een stille dood gestorven? Hoeveel keer wordt een planning die gisteren werd aangekondigt als "levensnoodzakelijk" en "duurzaam" vandaag reeds in vraag gesteld en weggegooid met alle (financiële) gevolgen vandien?
Waarom worden fabrieken als Antwerpen "afgestraft" en kunnen andere verder geld verslinden dat het een lieve lust is?
Het is gemakkelijk zich een politiek slachtoffer uit te zoeken en die te beladen met alle zonden van Israël. Op elke gerechtvaardigde vraag van onze kant komt geen enkel ernstig antwoord.
Wij hebben geen enkel zin om vandaag onze kop in het zand te steken en te doen of er niks aan de hand is. Maar het spel moet eerlijk gespeeld worden en àlle agenda's moeten op tafel komen.
Er kunnen gemakkelijk alternatieven voor de (overigens slechts) tijdelijke volumeproblemen gevonden worden. Maar dan moet je ze wel willen vinden.
Wij kunnen gemakkelijk zaken oplossen met snipperdagen, corridordagen,faire verdeling tussen de Astra fabrieken van de beschikbare volumes, inkomensgarantie en een eventuele financiële bijpassing gedurende de periode tot de 2 SUV's. Daarmee kom je al een héél eind.
Maar dat betekend dat je misschien niet je volledige eigen agenda kan realiseren van inleveringen (eindejaarspremie, premies op TV's en anderen, bijkomend vakantiegeld enZ...) en harder werken (lijnsnelheid verhogen zonder compensatie qua mankracht, flexibiliteit verhogen (dagen van 10u en overwerk).
Het heeft dus weinig met competentie te maken maar wel met de politieke wil om via ernstig sociaal overleg tot een oplossing te komen MET garanties voor de toekomst van Antwerpen (3de model, bijkomende volumes, nachtploeg enz...)
Dat is kameraden, de inzet van vandaag.
Mkg,
Rudi
schijnbaar weten de buitenfirma's sneller wanneer we gaan doppen dan onze eigen delegéés,en de laatste tijd hebben ze steeds bij het juiste eind.Waar zit GM nu met zijn lange termijn planning of is directie hier inderdaad zo incompetent????
Aan Steven:
Bedankt voor je reactie kameraad.
Dat is inderdaad heel erg tenminste als het waar zou zijn. Maar dat is het dus niet (vandaag). Vrijdag hebben we onze Ondernemingsraad (die van vorige week was niet rechtsgeldig) en daar zal een volledig overzicht gegeven worden van de stand van zaken voor dit jaar. Daar zal je merken (dat is de info vandaag) dat er enkel werkloosheid (1 dag) is bijgekomen in press-shop. Je voorstel om inkomensverlies in inderdaad het overwegen waard (althans voor mij) maar je zit natuurlijk met 2 partijen aan tafel. Wat ons betreft ligt er een voorstel op tafel om ofwel voor àlle werkloosheidsdagen een extra financiële regeling te voorzien ,ofwel om het aantal dagen mèt inkomensgarantie uit te breiden.
Afwachten of de gesprekken maandag kunnen verdergezet worden. Wij als vakbonden zijn daartoe bereid als de Directie terug komt op haar voornemen en studie om de nacht af te schaffen.
Wij houden jullie op de hoogte (ook al hebben sommigen dat niet graag)
Mkg,
Rudi

Write a comment

See the anti spam word to type (This is to avoid automated comments used to spam)Welcome

Topic

Location

Brand

Union

 
Welcome/Languages/Vlaams/