Automatic translation:                  
23/09/2008

waar blijft de info van vrijdag jongstleden,of is het nieuws te donker voor de nachtploeg

Vrijdag vergadering geweest met Europese directie,hoever staan die,krijgen de laatste tijd weinig info,is dit de psichologische voorbereiding voor de afschaffing van de nachtploeg????,

Vele arbeiders zullen dit toejuichen , en de direktie zal waarschijnlijk verstomd staan {ook zij lezen dit }
En de cesaer toestanden die ze nu toepassen {verdeel en heers }zijn verleden tijd
Groetjes
@Iedereen , ik denk persoonlijk ook dat jc hier een punt heeft .
Wie weet er valt misschien wel iets uit de bus , want samen weet men meer dan alleen .Wat dat opsluiten van de direktie betreft baat het niet dan schaad het niet anders ontlopen ze toch maar steeds de problemen en komen ze met halve oplossingen die ze dan s'anderendaags weer herzien
Aan TBC:
Bedankt voor het compliment kameraad, maar te veel "compassie" moet je met mij ook niet hebben hoor. Ik heb hier vrijwillig voor gekozen en zou voor geen geld van de wereld iets anders willen doen. Natuurlijk denk ik ook wel eens terug naar het verleden en dan was het waarschijnlijk prettiger geweest. Als je alleen maar hoeft te discuteren over: moet het nu 5 frank meer zijn of 8 frank ?
Maar ja, vooruitblikken is de boodschap en zoals wijlen Jos Nijs het eens tegen me zei:"den aap die het hoogst in den boom zit... die zijn gat zien ze het beste!". Maar dat weet je als je begint hé.
Toch heb ik nog wel vreugde in mijn werk hoor. De duizenden families die hier werken verdedigen en zorgen dat zij en hun familie kunnen "overleven" en een toekomst kunnen uitbouwen is mijn leven.
Als er dan zo'n complementje zoals van jou uit de kast valt dan kan ik er weer tegen voor een hele poos.
Bedankt!
Mkg,
Rudi
Rudi zonder afbreuk te willen doen op al je werk en tijd dat in deze blog steekt toch zou ik hier ook eens de mening van de andere vakbonden willen lezen; in elk geval weet ik 1 ding zeker ik zou jouw job voor geen geld willen doen soms vraag ik mij af of jij nog wel tijd hebt voor jezelf grts
Tof dat men probeert de nacht te houden, ik heb niets liever. Zeker als men weet dat de directie dan de lijnsnelheid wil opdrijven waardoor het afschaffen geen invloed zal hebben op minder doppen. Langs de andere kant zou dit voor de fabriek uiteraard een serieuze besparing zijn waardoor ze concurentieel sterker zou staan.
Meer en meer dopdagen aankondigen en tegelijkertijd horror-punten voor een nieuwe cao op tafel leggen, 't is een strategie als een ander, daar staan we met de rug tegen de muur want staken heeft immers geen enkele zin, het geeft hun meer besparingen en maakt alleen maar meer redenen om op termijn de fabriek te sluiten. Geen besprekingen meer tot de intrekking van afschaffing verkondigd wordt ...ik twijfel of dit verstandig is. Zouden de vakbonden niet beter (heb dit al zo dikwijls gezegd hier !!!) eens gezamelijk een vergadering houden waarbij ze een sterk gezamelijk standpunt en eisenpakket samenstellen in plaats van dat er nu verschillende meningen, pamfletten en beweringen rondgaan ?Kijk eens naar de regering(en) in dit land, dat is ook zo begonnen, en nu zijn we een telesoap in het buitenland ! In het binnenland intresseert het zelfs nog weinig mensen.
Wat zou er moeten gebeuren ? Zet directie en vakbonden samen met enkele neutrale getuigen in een vergaderzaal met toilet, sluit de deur en laat enkel een luik voor voedingstoevoer, niks anders. Geen telefoon, geen brieven, niks.De deur alleen opendoen als er een akkoord is waarbij de eerstvolgende twee jaar niks kan gewijzigd worden.
Op deze manier zal de frustratie van alle werknemers niet meer zolang duren, zullen ze zich iets beter voelen en (misschien) nog beter werken. Ik vraag me immers af of zowel vakbonden als directie weten dat de mensen eigenlijk al meerdere jaren constant geplaagd worden door afwisselend slecht nieuws en wachttijd tot de beslissing valt. Rustpauzes zijn echt zeldzaam !!!
Aan Kurt:
Normaal was die datum voorzien op 5 november maar door de verschuiving van het project zou dit nu voorzien zijn voor eind maart begin april 2009.
Mkg,
Rudi
snap ik, geen probleem
Meer inkomensgaranties gaan ze niet geven,de vrekken.
Eerst waren het 10 dagen,dan 18 en dan weer 20!!!
Ik vind wel dat ze een beetje moeite mogen doen voor ons,ze hebben ons al genoeg uitgeperst...
Wij vragen die dopdagen niet,dus wij moeten daar niet voor opdraaien,toch?

grtz
Aan Kurt:
Kameraad, ik hoop dat je respecteert dat we niet langs de Blog gaan onderhandelen, al was het maar omdat de Directie mee leest.
Als vakbond gaan we de "armoede" niet mee helpen organiseren hé. Voor ons liggen er meer dan 5 dagen inkomensgarantie op tafel of een andere financiële regeling.
Mkg,
Rudi
Aan Marcske:
Neen kameraad, zo simpel is het niet. Wij werken vandaag volgens de huidige akkoorden in een bepaald werkschema en om dat te veranderen is er een akkoord nodig. Men kan dat onmogelijk eenzijdig doen.
Mkg,
Rudi
Merci voor de info,hopelijk brengt dat wat op

grtz
Rudi!
Als we dan toch bij 3 shiften blijven, hoe zou jij het dan oplossen dat de mensen niet veel loonverlies gaan lijden?
En zolang er niet meer gesproken word , blijven de plannen zoals ze zijn : het einde van de nacht ?
bedankt makker.
eric
Kameraden,
De laatste info over de nachtploeg is nog steeds dezelfde en van enige achterhouden van info of "oorlogsvoering" is zeker (langs onze kant) geen sprake.
Wij hebben als werknemerzijde van de Europese Ondernemingsraad 2 zaken geëist aan de Europese Directie. Ten eerste volumes van Bochum naar Antwerpen en Ellesmere Port brengen om evenwicht te krijgen in de inspanningen en ten tweede afstappen van het plan om in Antwerpen de nachtploeg af te schaffen. Zolang dat niet gebeurt zullen in gans Europa geen gesprekken en onderhandelingen plaatsvinden.
Daarom ook hebben we gisteren een brief geschreven naar het Antwerps management en aan Mr Forster om dit standpunt ook kenbaar te maken en te laten weten dat de geplande gesprekken volgende week enkel kunnen doorgaan als er van deze afschaffing van de nachtploeg afgestapt wordt.
Dat is de laatste info kameraden.
Hopende jullie hiermee van dienst te zijn,
Mkg,
Rudi

Write a comment

See the anti spam word to type (This is to avoid automated comments used to spam)Welcome

Topic

Location

Brand

Union

 
Welcome/Languages/Vlaams/